Bioresonanca
Eko alternativa d.o.o.
Triglavska cesta 10
4240 Radovljica

D.Š.: 89628284

T: 041 591 949
F: 059 159 230

iztok.prezelj@telemach.net

Holimed seminarbook
Ekoalternativa

Elektroakupunkturne naprave

Biocheck Pro

Elektroakupunkturna naprava Biocheck Pro

Instrument Biocheck Pro je izdelan po načelih nemškega zdravnika dr.Voll-a, ki je v 50-ih letih osnoval elektroakupunkturo. Zahvaljujoč digitalni obdelavi signalov so izmerjeni podatki povsem natančni. Prednost delovanja instrumenta Biocheck Pro je, da nam ni potrebno odložiti merilne sonde vsakič, ko želimo spremeniti nastavitev na instrumentu. Senzorja se enostavno dotaknemo s konico merilne sonde in nadaljujemo z merjenjem. Pri tem nam pomaga računalniški program, mi pa se posvetimo klientu.

Posebnost instrumenta Biocheck Pro je možnost izbire nizkega električnega toka za merjenje. Za večino klientov je namreč električni tok od 5 mikroamperov do 16 mikroamperov prevelik. Če torej ne uspemo takoj najti pravega testnega vzorca, akupunkturne točke postanejo preveč razdražene. Razvoj novih tehnologij nam je omogočil spremeniti principe merjenja, tako da je največji električni tok pri merjenju okoli 2.5 µA in ostaja nespremenjen ves čas. Zaradi tega ni več tveganja, da bi električni tok preveč razdražil akupunkturne točke – tudi, če je potrebno izvajati ponavljajoče meritve na posamezni akupunkturni točki. Instrument ima kljub temu možnost izbire večjega električnega toka (10 µA).

Biocheck Pro ima funkcijo za prikaz največje izmerjene vrednosti. Merilni kazalec pogosto začne padati tako hitro, da skoraj nimamo možnosti odčitati maksimalne vrednosti. Ta funkcija je zelo uporabna. Vse kar je potrebno storiti je dotik senzorja in maksimalna vrednost zadnjega merjenja se takoj prikaže.

Vgrajen pomočnik za iskanje akupunkturnih točk nam akupunkturno točko pomaga najti. Pri iskanju točke nas vodi zvočni signal, nato pa se instrument samodejno preklopi v način za merjenje.

Računalniški program za elektroakupunkturno merjenje

Računalniški program za elektroakupunkturno merjenje

Računalniški program EAV Protocol je naš pomočnik pri merjenju in obdelavi podatkov. Programska oprema spremlja odčitavanje izmerjenih vrednosti, samodejno zazna povečanje in zmanjšanje vrednosti in oddaja signal, ki nam pove, kdaj lahko meritev izvedemo na naslednji akupunkturni točki. Poleg tega zabeleži izmerjeno vrednost vsake akupunkturne točke na grafikon. S pritiskom na senzor instrumenta se enostavno premaknemo naprej na merjenje naslednje akupunkturne točke in nadaljujemo z merjenjem. To nam omogoča, da opravimo vse meritve v samo nekaj minutah. Medtem se lahko posvetimo klientu in pustimo računalniku, da opravi svoje delo. Grafikon prikaže rezultate tako osnovnega kot resonančnega testa, kar omogoča primerjavo obeh merjenj. Rezultate nato enostavno predstavimo svojim klientom. Tabele lahko natisnemo, shranimo na računalniku v »pdf« obliki, ali shranimo podatke v lokalno Biocheck Pro podatkovno zbirko.